Tigari Bucuresti Online Tigari Bucuresti Online Tigarile electronice cu 60% mai eficiente decat…? | Tigari Bucuresti Online

Tigarile electronice cu 60% mai eficiente decat…?

 Un nou studiu publicat in Marea Britanie ne intareste concluziile si anume ca, medicii pneumologi, ar trebui sa prescrie tigari electronice in locul plasturilor. 


De ce? Pentru ca acest studiu demonstreaza ca cei ce folosesc tigarile electronice au cu 60% mai mullte sanse sa renunte la acest viciu in comparatie cu cei ce utilizeaza plasturii si guma de mestecat.

 Acest studiu se bazeaza pe un sondaj realizat pe 5863 de fumatori din Anglia, persoane ce au incercat sa renunte la viciu fara ajutor profesional si fara medicamente. Produsele de inlocuire a nicotinei, adica plasturii si guma de mestecat nu au avut efectele scontate comparativ cu tigara electronica despre care rezultatele au aratat ca fumatorii au avut cu 60% mai multe sanse sa renunte la tigarile clasice.

 Realizatorul studiului Prof. Robert West a declarat: „Tigarile electronice ar putea imbunatatii substantial sanatatea publica, deoarece se adreseaza unei mase mari de oameni, iar beneficiile asociate cu acestea sunt uriase.”

 Profesorul West a recunoscut ca unii fumatori ar putea sa isi doreasca sa foloseasca tigara electronica pe termen nelimitat, insa nu se stie deocamdata care ar fi efectele pe termen lung. „Din ceea ce se stie despre continutul vaporilor, efectele pe termen lung vor avea un risc mult mai mic decat cele ale fumatului. Cu toate acestea, urmarim lucrul acesta foarte atent si nu am gasit vreo dovada ca ar exista efecte negative. Numarul fumatorilor din Anglia este in scadere, numarul celor care isi doresc sa renunte este in crestere, iar utilizarea tigarilor electronice in randul nefumatorilor este neglijabila.”, a adaugat profesorul.

 Alison Cox, seful diviziei de tutun Cancer Research UK, a declarat: ” Fumatul este cea mai mare cauza prevenibila de cancer si este responsabil pentru mai mult de unul din patru decese cauzate de cancer, in Marea Britanie – ajutand astfel fumatorii sa renunte este o contributie vitala pentru sanatatea din Marea Britanie.”

De ce sa nu fie o contributie vitala pentru sanatate si in Romania?

Sursa: http://aite.ro/