Tigari Bucuresti Online Tigari Bucuresti Online Țigara electronică și fumatul pasiv | Tigari Bucuresti Online

Țigara electronică și fumatul pasiv

Țigara electronică și fumatul pasiv
Țigara electronică și fumatul pasiv

În ultima vreme s-au efectuat și publicat din ce în ce mai multe studii referitoare la țigara electronică și la avantajele pe care aceasta le oferă, spre deosebire de țigările tradiționale.

Cel mai recent astfel de studiu a fost realizat de Maciej Goniewicz, cercetător al cancerului la Institutul Roswell Park, din New York. Acesta, împreună cu colegii săi, au încercat să descopere care ar fi efectele expunerii pasive la vaporii țigărilor electronice.

Conform studiului efectuat, singura substanță la care ar putea fi expusă o persoană aflată în apropierea unui utilizator al țigării electronice, ar fi doar nicotina, întrucât este deja cunoscut faptul că țigara electronică nu conține nici una dintre substanțele toxice prezente în țigările tradiționale. Or, potrivit lui Goniewicz, „nicotina este relativ mai sigură în comparație cu alte substanțe toxice periculoase din fumul de tutun”. Mai mult, chiar și expunerea la nicotină este mai redusă în cazul țigărilor electronice, spre deosebire de cele tradiționale.

În ceea ce privește vapatul în spațiile publice, cercetătorii încă dezbat dacă acesta ar trebui permis sau interzis. În orice caz, la momentul actual utilizarea țigărilor electronice este permisă aproape peste tot, inclusiv în aeroporturi, trenuri sau avioane, întrucât marea majoritate a studiilor realizate confirmă că sunt cu mult mai puțin nocive pentru cei din jur, față de țigările tradiționale.