Tigari Bucuresti Online Tigari Bucuresti Online Directiva Uniunii Europene în legătură cu țigările electronice | Tigari Bucuresti Online

Directiva Uniunii Europene în legătură cu țigările electronice

Directiva Uniunii Europene în legătură cu țigările electronice
Directiva Uniunii Europene în
legătură cu țigările electronice

Știm cu toții că la sfârșitul lunii Februarie, directiva Uniunii Europe privind țigările electronice și comerțul acestora a fost, după multe dezbateri, votată. 

Prin această directivă s-a încercat protejarea consumatorilor și reglementarea acestor produse, întrucât în numeroase state europene nu au nicio bază juridică sau sunt reglementate în mod eronat. Comisia Europeană a impus, prin aceasta, anumite restricții, care au cauzat, însă, panică generală în rândul amatorilor de țigări electronice.
În cele ce urmează, vom încerca să demontăm câteva dintre aceste mituri create în jurul directivei Uniunii Europene, după cum au fost interpretate de Comisia Europeană.
În primul rând, această reglementare nu interzice țigările electronice și nu a fost intenționată pentru aceasta. Consumatorii vor putea achiziționa în continuare țigările electronice și folosi după bunul plac, beneficiind însă de calitate superioară și siguranță crescută. Acesta este, practic, și scopul directivei Comisiei Europene: de a îmbunătăți calitatea produselor și de a le face mai sigure pentru utilizatori.
Consumatorii vor putea în continuare să aleagă nivelul de nicotină pe care îl doresc. Singura excepție o fac țigările electronice care depășesc nivelul de nicotină de 20 mg per ml, care vor fi reglementate ca produse farmaceutice și vor putea fi achiziționate doar din farmacii.
Pentru e-țigările care nu conțin nicotină nu există limitări, acestea neintrând sub incidența directivei.
În ceea ce privește țigările electronice, acestea nu vor fi afectate de aceste reglementări, întrucât deja întrunesc toate condițiile impuse de Uniunea Europeană. Așadar, consumatorii noștri vor putea să se bucure în continuare de calitatea cu care s-au obișnuit.